Airless spuiten

HomeAirless spuiten

Relatief nieuw techniek

Airless spuiten is een relatieve nieuw techniek voor het aanbrengen van lakken of latex die sinds enkele jaren op de markt is. De verf wordt bij Airless Spuiten onder hoge druk en zonder toevoeging van lucht door een nauw spuitstuk geperst. Het resultaat is een mooi egaal oppervlak. De techniek van Airless spuiten is vergelijkbaar met de techniek die gebruikt wordt om auto’s te spuiten met dien verstande dat de overspray of verneveling veel geringer is. Daardoor werkt Airless spuiten sneller en geeft een mooier resultaat dan “rollen” of “kwasten”.

Voorbereidingen

Het eindresultaat van Airless Spuiten wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de voorbereiding. De te behandelen ondergronden moeten goed schoon zijn en eventueel voorbehandeld. Daarnaast moet alles dat niet gespoten mag worden, goed worden afgeplakt. Dat kunt u voor een belangrijk deel zelf doen, maar wij kunnen ook een deel van deze werkzaamheden voor onze rekening nemen.

Voordelen Airless spuiten

De voordelen van Airless spuitwerk zijn:

  • De verf behoeft minder te worden verdund. Daardoor kan in een spuitbeurt een grotere laagdikte worden bereikt en is er sprake van een betere dekking. Het is dus efficiënter in het gebruik van de verf;
  • Omdat geen perslucht wordt gebruikt komt de verf minder hard op het oppervlakte terecht, is er minder verneveling en kaatst er minder verf terug die verloren gaat;
  • Door het ontbreken van perslucht kunnen hoeken en sterk geprofileerde oppervlakten beter bereikt worden. De luchtstraal wordt niet teruggekaatst waardoor mogelijk luchtkussens ontstaan die het aanhechten van de verf bemoeilijken;
  • Het is sneller dan rollen en veel sneller dan kwasten;
  • De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend, zeker in vergelijking met rollen.
  • Het resultaat van Airless spuiten is altijd bijzonder strak en egaal en geeft een uitermate fraai afwerking van uw kamer of huis.

Met airless spuiten is het dus mogelijk in een relatief korte tijd een super strak te bereiken.

De verf wordt door Schildersbedrijf Taeke van der Veen aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie.

Airless spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepast. Dit is ook de beste oplossing voor een mooie gladde afwerking op glad stucwerk. Bij het traditionele rollen immers zal altijd een lichte structuur afkomstig van het oppervlak van de roller in de toplaag, zichtbaar blijven.

Meer weten

Meer weten over Airless Spuiten of over Schilderbedrijf Taeke van der Veen? Maak dan snel een afspraak door te bellen naar 06-53943006 of mail naar info@schildersbedrijfvanderveen.nl. Wij komen graag bij langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

BEL ONS