Gevel impregneren

HomeGevel impregneren

Waarom een gevel impregneren?

Een gevel impregneren kan om allerlei redenen, bijvoorbeeld:

  • Schimmelvorming aan de buiten- of binnenzijde van de gevel;
  • Vochtdoorslag;
  • De gevel is vatbaar voor vervuiling en wordt snel grauw door roet en fijnstof;
  • De gevel wordt aangetast door zure regen;
  • De gevel wordt gebruikt voor graffiti en u wilt de graffiti gemakkelijk kunnen verwijderen.

Schimmelvorming en vochtdoorslag zijn de meest voorkomende redenen waarom gevels worden geïmpregneerd. Een gevel beschermt dan niet meer adequaat tegen regen, wind en vorst. De oplossing is dan uw gevel impregneren. Schimmel- en vochtproblemen zullen dan tot het verleden behoren.

Veel ervaring met gevel impregnatie

Wij komen uw gevel impregneren in- en rondom Aduard, Bedum, Eelde, Groningen, Haren, Harkstede, Hoogezand, Noordhorn, Paterswole, Peize, Roden, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn.

Reiniging alvorens wij uw gevel impregneren

Een gevel impregneren heeft alleen zin wanneer de gevel voorafgaande aan het impregneren, goed wordt gereinigd. Voorkomen moet worden dat vuil het indringen van het impregneermiddel in de gevel verhinderd of dat er een laag vuil tussen de muur en de impregneerlaag zit.

gevel-impregneren

Naast de meest voorkomende redenen om de gevel te impregneren, zoals het waterafstotend en schimmelweren maken van de gevel, kan ook het aanbrengen van een brandvertragende laag, een reden zijn. Er zijn impregneermiddelen te koop die tevens brandvertragend zijn.

Gevel repareren

Wanneer de gevel is schoongemaakt komen er soms scheuren, kieren en poreus metselwerk te voorschijn. Gevel impregnatie heeft in dat geval alleen zin wanneer de gevel voldoende is hersteld. Bovendien moeten, behalve het metselwerk, ook de kruipruimte, de spouwventilatie, het voegwerk, de dakrandaansluitingen, de aansluitingen van de kozijnen e.d. in orde zijn.

Milieubewust

Een gevel impregneren kan tegenwoordig ook met milieuvriendelijk-impregneermiddelen. Deze zijn meestal op waterbasis in plaats van op siliconen basis. De impregneermiddelen op waterbasis zijn minder schadelijk voor het milieu.

Ademende werking behouden

Uw gevel impregneren doen wij uitsluitend met hoogwaardige, kleurloze en onzichtbare impregneermiddelen met een ademende en waterafstotende werking. Het zorgt ervoor dat vochtplekken, schimmels, natte wanden, zout- en kalkuitslag, uitbloedingen, vorstschade, mosgroei en aanhechting van vuil kunnen worden voorkomen. Deze positieve eigenschappen worden gerealiseerd zonder dat de muur wordt afgesloten. Zo wordt voorkomen dat de muren hun ventilerende werking verliezen en kan toch vocht via de muren naar buiten.

Een afspraak maken

U wilt uw gevel impregneren en u wilt vooraf meer weten? Dat kan, wij komen graag bij u langs om uw vragen en wensen te bespreken of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maak een afspraak met Taeke van der Veen door te bellen naar: 06-53943006 of een e-mail te sturen naar: info@schildersbedrijfvanderveen.nl. Neem contact met ons op voor een offerte, wij komen graag uw gevel impregneren.

BEL ONS