Houtrot reparatie

HomeHoutrot reparatie

Houtrot reparatie om hogere kosten te voorkomen

Wanneer de kwaliteit van het schilderwerk achteruit gaat kunnen er kleine haarscheurtjes optreden. Wanneer door deze haarscheurtje vocht naar binnendringt en het onderliggende hout bereikt, kan een raam, deur of kozijn gaan rotten. Dit is met name vaak zichtbaar aan de onderzijde van het schilderwerk. Houtrot is een veel voorkomend probleem bij schilderwerk dat frequent blootgesteld is aan de elementen zoals zon, regen en wind.

Wanneer de houtrot erg om zich heen heeft gegrepen, is vaak de enige mogelijkheid om een deur, raam of kozijn in zijn geheel te vervangen. Dat is vaak erg kostbaar. Valt de schade daarentegen mee en zijn slechts een paar plaatsen aangetast, dan is houtrot reparatie een uitstekende optie waarmee u veel geld kunt besparen. Na de houtrot reparatie en het herstel van het schilderwerk, kan uw deur, raam of kozijn nog vaak jaren mee.

Onze werkwijze bij houtrot reparatie

Bij houtrot reparatie gaan wij als volgt te werk:

De eerste stap in de houtrot reparatie is het wegsteken of verwijderen van de rotte plekken in het houtwerk met een beitel of frees. Het rotte hout moet worden verwijderd tot er alleen maar goed hout zichtbaar is.

In stap 2 vindt de eigenlijke houtrot reparatie plaats. Het schone hout wordt eerst behandeld met een middel dat het verder aantasten van het hout tegengaat. Daarna wordt de houtrotvuller aangebracht. Wanneer sprake is van grote beschadigingen wordt dit in meerdere lagen gedaan.

Stap 3 is het laten uitharden van het vulmiddel.

Stap 4 in de houtrot reparatie betreft het wegsteken van het overtollige vulmiddel en het gladschuren van het gerepareerde hout.

Stap 5 betreft het goed schoonmaken van de plek waar de reparatie heeft plaats gevonden en van het omliggende hout en schilderwerk.

De laatste stap in de houtrotreparatie is het herstellen van het schilderwerk. Wanneer deze stap is afgerond kan uw deur, raam of kozijn er weer jaren mee.

Houtrot reparatie

Repair Care

Schildersbedrijf Taeke van der Veen is Repair Care gecertificeerd op niveau 3.

Wij werken uitsluitend met de modernste producten en technieken van Repair Care. Met deze systemen is het mogelijk houtwerk duurzaam te behouden en zonodig te renoveren. Kostbare vervanging van kozijnen en andere gevelelementen kan achterwege blijven. Naast de positieve gevolgen voor het onderhoudsbudget is ook het milieu hierbij gebaat .

Maak snel een afspraak!

Meer weten over houtrot reparatie? Maak dan snel een afspraak door te bellen naar 06-53943006 of mail naar info@schildersbedrijfvanderveen.nl.

BEL ONS