Onderhoud

HomeOnderhoud

Slijtage

Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van al het schilderwerk minder. Buitenschilderwerk slijt onder invloed van licht, temperatuurwisselingen, water en wind. Na verloop van tijd wordt het schilderwerk dof, gaat het kleine haarscheurtjes vertonen en begint uiteindelijk los te laten. Wanneer dat laatste het geval is krijgen wind en water vrijspel op het onderliggende houtwerk en de muren.

Ook binnenschilderwerk is onderhevig aan slijtage. We raken deuren en ramen vaak op de zelfde plekken aan. Huisdieren lopen langs onze muren. Met de stofzuiger stoten we stukjes verf van deuren en kozijnen. De verf op ons houtwerk en onze muren wordt ook beïnvloed door zonlicht, gebrek aan ventilatie, roken, koken, etc. Na verloop gaat het frisse karakter van het schilderwerk verloren en krijgt het een meer doffe en versleten uitstraling.

Regelmatig onderhoud

Optimaal onderhoud betekent vooral: het op tijd plegen van onderhoud.
Door het regelmatig uitvoeren van schilderwerkzaamheden wordt de levensduur van woningen en bedrijfspanden verlengd.
Behalve onderhoud is verfraaiing een belangrijk winstpunt in een tijd die hogere eisen stelt aan een verzorgd woon- en werkklimaat. De kosten die goed schilderwerk met zich meebrengen zijn dan ook altijd een uitstekende investering in de toekomst.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het schilderwerk in topconditie blijft. Wind, water en licht krijgen geen vat op de onderliggende materialen zoals hout, stucwerk en steen.

Hoe vaak onderhoud moet plaats vinden is afhankelijk van diverse factoren:

  • Ligging van het object;
  • De behandeling van het schilderwerk (eenvoudig of uitgebreid);
  • De aangebrachte verf en ondergrond;
  • De mate van vervuiling van het schilderwerk ofwel de schoonmaak interval.

Meer jaren onderhoudsplan

Om uw schilderwerk in optimale conditie te houden is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Uitstel van onderhoud leidt op termijn tot meer ingrijpende herstelwerkzaamheden en hogere kosten. Bovendien heeft achterstallig onderhoud invloed op de waarde van uw woning of bedrijfspand. Laat daarom uw schilderwerk regelmatig onderhouden. Daarvoor is het verstandig het schilderwerk in uw meer jaren onderhoudsplan (MOP) of uw onderhoudschema op te nemen.

Zo weet u precies wanneer, waarom en wat er aan uw huis of bedrijfspand wordt gedaan. In de afgesproken periode wordt de conditie van het schilderwerk geïnspecteerd en worden meteen de kleine beschadigingen aangepakt om zo grote schade te voorkomen. Op die manier blijft het schilderwerk veel langer mooi, terwijl uw huis of bedrijfspand tegelijkertijd optimaal wordt beschermd.

Afspraak maken

Schildersbedrijf Taeke van der Veen adviseert u graag bij het opnemen van het schilderwerk in het meer jaren onderhoudsplan. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel:  06-53943006 of vul het contactformulier op deze pagina in.

BEL ONS